Boligene i Klokkartræ blir bygget etter TEK17, så du kan være sikker på at varme og ventilasjon sparer både lommebok og miljø.

Varme og ventilasjon

Det leveres avtrekksvarmepumpe. Kort fortalt gjenbruker avtrekksvarmepumpen energien fra den varme luften i huset, før luften forlater huset gjennom ventilasjonssystemet. Med en slik avtrekksvarmepumpe betaler du kun for ca. halvparten av oppvarming og varmtvann.

Ventilasjon

Det leveres et balansert ventilasjonsanlegg via avtrekksvarmepumpen. Denne er av typen NIBE F470 som har energiklasse A+. Den er spesielt utviklet for å kunne møte byggekravene for nye boliger, og kan dekke energikravene i TEK17.

NIBE er en av Europas ledende produsenter av varmepumper, og leverer avtrekksvarmepumper av høy kvalitet. Kort fortalt gjenbruker avtrekksvarmepumpen energien i den varme luften som allerede finnes i huset til oppvarming, før den slipper luften ut. Dette bidrar til å dramatisk kutte kostnader til oppvarming.

Balansert ventilasjon bidrar også til en jevn oppvarming av boligen, samtidig som det filtrerer luften som trekkes inn. Slik får du et lunt og sunt inneklima, uten fare for kondens og fukt.


Elektrisk anlegg

Du skal føle deg trygg på at det elektriske anlegget i Klokkartræ er dimensjonert for å takle en moderne livsstil. Boligene bygges etter TEK17 (teknisk forskrift 2017), og følger alle de moderne standarder som kreves.

For det elektriske anlegget betyr dette at utformingen følger Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) sine normer for blant annet stikkontakter. Dette innebærer blant annet minimum 6 uttak i forbindelse med TV/multimedia, 2 uttak per påbegynte  4 m2 gulvareal i stue, soverom og arbeidsrom, 2 uttak pr 2m kjøkkenbenk, for å nevne noe.

Velkommen hjem til Klokkartræ.

Lys

Det skal være hyggelig å komme hjem til Klokkartræ. Derfor leveres det vakker belysning ved inngangspartiene og på terrasser.

På badet vil det være dimbare LED-downlights i den nedsenkede himlingen. Disse vil være hvite for best matche fargen i taket.

På kjøkkenet finner du godt arbeidslys under overskapene. En taklampe vil sørge for den resterende lyssettingen på kjøkkenet. 

I bod og vindfang vil det være en standard lampe, og i stuen vil det være klargjort for at du lett kan installere en lampe som passer til de møblene du har valgt deg ut.

Røykvarlser

I Klokkartræ skal alle føle seg trygge, derfor leveres det leveres seriekoblede røykvarslere for alle etasjer.

Ringeklokker

Det leveres standard ringeklokker for alle boliger.


Internett

Som seg hør og bør i 2018 blir det lagt inn fiber til nabolaget, og trekkerør for kabler legges inn til skap i hver bolig. Det vil bli lagt inn to dobbeltuttak (RJ45) per bolig, som plasseres etter avtale med deg.

Her vil bare månedskostnader, og et eventuelt etableringsgebyr hos internettleverandøren, påløpe.


Smarthus

De elektriske løsningene i Klokkartræ-boligene er av høy kvalitet, og installeres av dyktige fagfolk, men siden vi bygger et moderne nabolag, har du naturligvis muligheten til å velge å få installert en smarthuspakke i ditt nye hjem. Denne velger du, som alt annet i boligkonfiguratoren.

Når du har gått til sengs kan du da senke termostaten i huset, og slå av alle lys med en enkelt bryter, eller fra en app på telefonen din. Det sparer energi og miljøet, og du trenger ikke tenke på å slå av alle lys før du går til sengs!

Når det nærmer seg tid for å stå opp, kan lysene sakte dimmes opp for en behagelig morgen.

Med et smarthus trenger du aldri igjen bekymre deg for om du husket å slå av utelysene før du dro på ferie. En sjekk på appen forteller deg alt du trenger og vite, og gir deg mulighet til å slå av eller på lys fra hvor som helst i verden.

Smarthuspakken som du kan velge i boligkonfiguratoren er en basispakke, med tre lyssoner, tre varmesoner og inntil 11 dimmesoner. Du kan selvsagt bygge på denne løsningen i ditt eget tempo, etterhvert som du ser ytterligere behov for smarte løsninger.

Komponentene kommer fra kvalitetsleverandørene Thermofloor, Z-wave og Fibaro, og installeres av B.O Elektro.